Rolls-Royce and Bentley Forums banner

Problem z podnośnikiem szyb w Bentley Turbo R z 1990 roku

13K views 10 replies 10 participants last post by  Derek McFarland  
#1 ·
Niedawno kupiłem Bentleya Turbo R z 1990 roku, w którym podnośnik szyby w przednich drzwiach pasażera ma problem. Silnik nie działał. Udało mi się znaleźć inny i zamontować go, ale nie poruszał szybą. Jeśli odłączę łańcuch od dolnej ramy okna, silnik bez wysiłku będzie przesuwał łańcuch w górę i w dół, jednak po ponownym podłączeniu go do ramy silnik nie poruszy szybą w żadnym kierunku. Mogę ręcznie przesuwać szybę w górę i w dół z dołączonym łańcuchem. Próbowałem przesunąć przednią prowadnicę, myśląc, że może być źle ustawiona, ale bez zmian. Jakieś pomysły?

#2 · (Edited)
OK, udało mi się to rozgryźć, okazało się, że koło zębate obracało się na wale, który łączy je z nylonowym kołem zębatym wewnątrz przekładni silnika, przypuszczam, że było wystarczająco dużo przyczepności, aby łańcuch mógł się podnosić i opuszczać, gdy nie był połączony z dolną ramą okna, ale pod obciążeniem ślizgał się na wale. Wywierciłem otwór i włożyłem śrubę, odciąłem śrubę równo i bingo, moje okno teraz się podnosi i opuszcza. Mam nadzieję, że to doświadczenie komuś pomoże!

#5 ·
Artykuł Dona Elliotta nosi tytuł Silver Spur Windows Lifts, ale informacje dotyczą oczywiście szeregu samochodów serii SZ.

#8 ·
Rozwiązania w zakresie regulatorów i silników szyb

Cześć wszystkim! Widzę, że wielu właścicieli Bentleyów i Rolls-Royce'ów ma problemy z szybami i najczęściej jest to związane z awarią regulatora szyby. Te części są drogie, ale istnieje firma o nazwie Power Window Repair, która regeneruje te regulatory i silniki za ułamek kosztów producenta. Strona internetowa to powerwindowrepair.com, a numer telefonu to 480-570-5116. Mam nadzieję, że to pomoże!